top of page

Het hof van Lodewijk Napoleon

Jos Gabriëls publiceerde in november 2019 een van de eerste vruchten van het project 'Monarchie in beroering'. Zijn artikel 'Vrienden van vroeger: de Franse invloed op de vorming van het vorstelijk hof van Lodewijk Napoleon, koning van Holland' verscheen in het Tijdschrift voor Geschiedenis 132-3 (2019), pp. 345-374.

TVG#.jpeg

Dynasty: a very short introduction

Op 24 oktober 2019 publiceerde Jeroen Duindam bij Oxford University Press een inleiding op het onderwerp dat hem al zijn hele professionele leven boeit: vorsten en hun hoven. Dynasty: a very short introduction is een compact boek dat min of meer de hele wereldgeschiedenis beslaat. Het heeft naast een historische ook een cultureel-antropologische invalshoek.

 

Dynasty.jpeg

De vergeten prinsessen van Thorn

Joost Welten presenteerde op 20 oktober 2019 met een theatervoorstelling zijn monografie over de adellijke stiftdames van Thorn in de achttiende eeuw. Dit boek De vergeten prinsessen van Thorn heeft veel media-aandacht gekregen, onder andere in OVT, de Volkskrant, het Parool, Trouw, het Leidsch Dagblad, Dagblad De Limburger en Het Belang van Limburg. Over de totstandkoming van het boek is hier een artikel te lezen.

Thorn.jpeg
bottom of page